KOESTER maakt thuiszorg mogelijk

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dit reeds meer dan 28 jaar mogelijk.

Meer info

Het ontstaan

Het verhaal van vzw Kinderkankerfonds begint in 1986 met de opstart van een financieel steunfonds onder initiatief van Prof. Dr. Benoit Yves. Dankzij meerdere succesvolle inzamelingen werd er in 1988 beslist om verder te werken met een onafhankelijke vereniging 'vzw Kinderkankerfonds'. 

Meer info

Familiedag 2019

De familiedag is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor alle families die met de kinderkankerafdelingen van het UZ Gent, UZ Brussel en UZ Antwerpen in contact kwamen. Traditiegetrouw vindt dit gezinsuitje plaats op de tweede zaterdag van september in het Instituut Mariagaard in Wetteren.

 

Meer info

Music for Life

Ook voor de editie in 2019 werd vzw Kinderkankerfonds geselecteerd als goed doel. Hier kan u meer informatie vinden voor acties die doorgaan in het kader van de Warmste Week.

Wij hopen dit jaar opnieuw op uw warme steun te kunnen rekenen. Dankzij de giften van onze actievoerders kunnen wij onze projecten realiseren!

Meer info

KKF Classics 2019

De KKF Classics, vroeger 3K6 Goes Classic, is een muzikale voorstelling die uitgevoerd wordt door mensen die op één of andere manier verbonden zijn aan de kinderkankerafdeling: patiënten, ex-patiënten, ouders, broers & zussen, artsen,... Dit jaar zal dit muzikale evenement doorgaan op zondag 10 november in de Capitole te Gent.

Meer info

Adoweekend High Land Festival

Festival voor onze adolescenten! 

Heb je een brief ontvangen en wil je graag deelnemen? Schrijf je hier in!

Meer info

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info

Doe een gift

In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 320 kinderen kanker. Wie een gift doet aan vzw Kinderkankerfonds mag er zeker van zijn dat de schenking goed besteed zal worden.

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

NADOOS

Een nieuw project rond lotgenotencontact voor jong-volwassenen ouder dan 18 jaar.

Meer info

Studio Nona

Via spelbegeleiding aan huis kunnen ernstige zieke kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Studio Nona biedt de ouders en de kinderen een keuzemenu aan van spel en ontspanning op maat. 

 

 

Meer info