KOESTER maakt thuiszorg mogelijk

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dit reeds meer dan 28 jaar mogelijk.

Meer info

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info

Het ontstaan

Het verhaal van vzw Kinderkankerfonds begint in 1986 met de opstart van een financieel steunfonds onder initiatief van Prof. Dr. Benoit Yves. Dankzij meerdere succesvolle inzamelingen werd er in 1988 beslist om verder te werken met een onafhankelijke vereniging 'vzw Kinderkankerfonds'. 

Meer info

Adoweekend La Maffia

Zet alvast je meest criminele gezicht op en houd je uitnodiging in aanslag om in te schrijven.

Inschrijven

Steun onze vereniging via Goodgift!

Meer info

Ontmoetingsdag 2020

Een ontmoetingsmoment voor ouders en grootouders, broers en zussen van overleden kinderen. Dit jaar gaat deze dag door op zaterdag 22 februari 2020.

Inschrijven

De KanjerKetting beloont

De KanjerKetting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info

Doe een gift

In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 320 kinderen kanker. Wie een gift doet aan vzw Kinderkankerfonds mag er zeker van zijn dat de schenking goed besteed zal worden.

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

Nadoos

Jongeren ouder dan 18 jaar kunnen niet meer deelnemen aan de ado-weekends en –kampen voor kinderen en jongeren met kanker. Toch blijft de behoefte bestaan aan contact met jong-volwassenen met een gelijkaardige levenservaring.

Meer info

Studio Nona

Via spelbegeleiding op maat én aan huis kunnen ernstige zieke kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. 

 

 

Meer info