KOESTER maakt thuiszorg mogelijk

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. Koester staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dit reeds meer dan 20 jaar mogelijk.

Meer over KOESTER

Voorzitter / Stichter Prof. Dr. Y. Benoit

 

 

 

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer over deLIEving

VR for Cure

Binnenkort starten wij met 'VR for Cure', een splinternieuw creatief project rond Virtual Reality (VR) technologie. Samen met jongeren die tegen kanker vechten of ooit met kanker geconfronteerd werden, zullen wij coole games en ervaringen maken.

Meer info

Familiedag 2018

De familiedag is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor alle families die met de kinderkankerafdelingen van het UZ Gent, UZ Brussel en UZ Antwerpen in contact kwamen. Traditiegetrouw vindt dit gezinsuitje plaats op de tweede zaterdag van september in het Instituut Mariagaard in Wetteren.

 

Inschrijving

Doe een gift

In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 320 kinderen kanker. Wie een gift doet aan vzw Kinderkankerfonds mag er zeker van zijn dat de schenking goed besteed zal worden.

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

NADOOS

Een nieuw project rond lotgenotencontact voor jong-volwassenen vanaf 21 jaar.

Meer info

Studio Nona

Via spelbegeleiding aan huis kunnen ernstige zieke kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Studio Nona biedt de ouders en de kinderen een keuzemenu aan van spel en ontspanning op maat. 

 

 

Meer info