Het ontstaan

Het verhaal van vzw Kinderkankerfonds begint in 1986 met de opstart van een financieel steunfonds onder initiatief van Prof. Dr. Benoit Yves. Dankzij meerdere succesvolle inzamelingen werd er in 1988 beslist om verder te werken met een onafhankelijke vereniging 'vzw Kinderkankerfonds'. 

Meer info

Superkrachtig Lekker

Het project Superkrachtig Lekker onderneemt heel wat acties en initiatieven voor meer eetbeleving en lekkere, gezonde voeding voor kinderkankerpatiënten. Dat is belangrijk, omdat lekker en gezond eten in een gezellige setting snel verwatert tijdens een ziekenhuisverblijf, ondanks dat de patiënten daar heel veel nood aan hebben.

Meer info

Happy Hour

Happy Hour brengt muzikanten, vertellers en clowns tot aan het bed van de zieke kinderen en jongeren. Happy Hour wil opvrolijken, afleiden, verzachten en even helpen vergeten.

Meer info

KABOOST

Revalidatie bij kinderen en adolescenten na een oncologische aandoening om levenskwaliteit, zelfvertrouwen en participatie te bevorderen.

Meer info

Studio Nona

Met spel en ontspanning aan huis kunnen kinderen met kanker even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Studio Nona wil hen meenemen naar een bijzonder plekje vol muziek en vol dromen.

Meer info

Ontmoetingsmoment voor ouders van overleden kinderen

We begeleiden (groot-)ouders van overleden kinderen door hen samen te brengen.

Meer info

De Kanjerketting beloont

De Kanjerketting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info

KOESTER

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dat mogelijk sinds 1992.

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

Nadoos

Jongeren ouder dan 18 jaar kunnen niet meer deelnemen aan de adoweekends en kampen voor kinderen en jongeren met kanker. Toch blijft de behoefte bestaan aan contact met jongvolwassenen met een gelijkaardige levenservaring.

Meer info

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info