KOESTER maakt thuiszorg mogelijk

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. Koester staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dit reeds meer dan 20 jaar mogelijk.

Meer over KOESTER

Financiële steun aan patiënten en hun gezin

Gezinnen met een kankerpatiënt staan voor hoge kosten. Wij steunen gezinnen financieel op een gestructureerde manier met een ‘comfortforfait’ of ‘palliatieve comfortforfait’.

Meer info

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor broers en zussen van zieke kinderen of kinderen van een ouder met kanker. Dankzij deLIEving kunnen kinderen meekomen naar het ziekenhuis en onder begeleiding van pedagogisch medewerkers in deze speelruimte hun hartje ophalen.

 

Meer over deLIEving

Doe een gift

In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 320 kinderen kanker. Wie een gift doet aan vzw Kinderkankerfonds mag er zeker van zijn dat de schenking goed besteed zal worden.

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

Brussendag

Broers en zussen (brussen) van kinderen met kanker bevinden zich in een bijzondere situatie. Ze leven lange periodes met veel zorgen en onzekerheid. Daarom organiseren we in het UZ Gent elke schoolvakantie een brussendag. 

Ontdek meer

Ontmoetingsmoment voor ouders van overleden kinderen

We begeleiden (groot-)ouders van overleden kinderen door hen samen te brengen. Dat doen we twee keer per jaar, in het voorjaar is er een avond en in het najaar een namiddag waar ook brussen welkom zijn.

 

Lees meer

Wetenschappelijk onderzoek

Eén van de doelen van vzw Kinderkankerfonds is wetenschappelijk kankeronderzoek steunen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onderzoek cruciaal is en blijft in de strijd tegen kinderkanker.

Lees meer

NADOOS

Een nieuw project rond lotgenotencontact voor jong-volwassenen vanaf 21 jaar.

Meer info

Studio Nona

Via spelbegeleiding aan huis kunnen ernstige zieke kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Studio Nona biedt de ouders en de kinderen een keuzemenu aan van spel en ontspanning op maat. 

Meer info

Onze activiteiten & projecten

Ieder jaar organiseert het Kinderkankerfonds een aantal activiteiten voor kinderen en gezinnen die in aanraking komen met kanker. Daarnaast hebben we een aantal projecten die continu doorlopen om hen een duwtje in de rug te geven.

Ontdek onze activiteiten & projecten

Noctiluca

Op vakantie gaan met een kind met kanker is vaak niet vanzelfsprekend. Noctiluca begrijpt de moeilijke situatie van deze gezinnen. Twee appartementen aan de Belgische kust maken het voor deze gezinnen toch mogelijk om er even tussenuit te gaan.

Meer over Noctiluca