Als je ernstig ziek bent (geweest), heb je soms het gevoeld dat niemand dat kan begrijpen. Dan is het fijn om dit te kunnen met lotgenoten die een gelijkaardige ervaring hadden. Daarom organiseert het Kinderkankerfonds twee keer per jaar een adoweekend en om de drie jaar een adokamp voor jongeren, tussen 14 en 21 jaar, die op de afdeling hemato-oncologie voor kinderen en volwassen in het UZ Gent, UZ Antwerpen en UZ Brussel werden of worden behandeld.

De adolescenten hechten veel waarde aan deze weekends en kampen. Ze ontmoeten er andere jongeren met een gelijkaardige levenservaring, kunnen er hun vragen en zorgen delen, voelen zich begrepen en erkend.

David, een ex-ado en ex-monitor, verwoordde het treffend op de viering van 20 jaar Kinderkankerfonds (oktober 2008): "We voelen ons er thuis, we sluiten er vriendschappen, we kunnen er ons hart kwijt en krijgen het vol terug!"

Het programma varieert naargelang de locatie. We organiseren spelletjes, workshop en sport- en knutselactiviteiten rond een bepaald thema. Tussendoor wordt er tijd gemaakt voor gesprekken waarin jongeren ervaringen kunnen uitwisselen. Op zaterdagavond is er een fuif waarbij er soms ado’s zelf een optreden verzorgen.

Het begeleidend team bestaat uit enkele vaste teamleden van het ziekenhuis en vrijwilligers.

Meer activiteiten

Familiedag

De familiedag is een jaarlijks ontmoetingsmoment voor families die ooit met de kinderkankerafdeling in contact zijn gekomen. Een moment waar ze naar uitkijken en waar iedereen z’n hart ophaalt.

Meer info

KOESTER maakt thuiszorg mogelijk

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dit reeds meer dan 20 jaar mogelijk.

Meer info

Wetenschappelijk onderzoek

Eén van de doelen van vzw Kinderkankerfonds is wetenschappelijk kankeronderzoek steunen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onderzoek cruciaal is en blijft in de strijd tegen kinderkanker.

Meer info