DeLIEving is een speel- en leefruimte, gelegen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis UZ Gent, waar broers en zussen van kinderen met kanker en kinderen van een ouder met kanker hun (speel-)hartje kunnen ophalen tijdens de bezoekuren.

Dankzij deLIEving kunnen wij ouders een praktische oplossing bieden voor opvang voor de andere broers en zussen in het gezin wanneer zij op bezoek zijn bij de patiënt. De bezoekuren voor ouders zijn onbeperkt maar dit is niet zo voor broers en zussen. Deze kinderen bevinden zich in een bijzondere situatie met veel onzekerheid, spanning en stress. Ook kinderen van ernstig zieke ouders zijn hier welkom.

Het Kinderkankerfonds wil dat broers en zussen zich een beetje ‘thuis’ voelen in het ziekenhuis. In deLIEving creëren onze leuke begeleidsters een huiselijke en creatieve sfeer en voorzien ze verschillende activiteiten zodat kinderen het gevoel krijgen echt betrokken te zijn en ook een plaats hebben in het hele gebeuren. Kinderen kunnen hier spelen, eten, hun huiswerk maken, slapen, knutselen… net zoals thuis!

Praktische zaken

  • DeLIEving is alle werkdagen open van 9 tot 19 uur.
  • Voor kinderen tot 14 jaar van wie de broer, zus, mama of papa in het ziekenhuis ligt.
  • Inschrijven is niet verplicht, maar is wel wenselijk.
  • Je vindt deLIEving op het gelijkvloers van het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis (K12D).

 

Dit prachtige initiatief wordt basis-gefinancierd door onze vzw maar wordt ook reeds vele jaren mede ondersteund door Kom op tegen Kanker.

Meer activiteiten

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

Brussendag

Broers en zussen (brussen) van kinderen met kanker bevinden zich in een bijzondere situatie. Ze leven lange periodes met veel zorgen en onzekerheid. Daarom organiseren we in het UZ Gent elke schoolvakantie een brussendag. 

Ontdek meer

De Kanjerketting beloont

De KanjerKetting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info