Studio Nona wil ernstig zieke kinderen meenemen naar een bijzonder plekje vol muziek en vol dromen. Met spel en ontspanning aan huis kunnen kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Het project staat open voor alle kinderen en jongeren die behandeld worden op de kinderkankerafdelingen van de Vlaamse kinderkankercentra, mits toestemming van de dokter.

Ons doel
Voor kinderen die een verbeten strijd leveren tegen een ernstige ziekte en voor hun ouders, wil Studio Nona thuismomenten realiseren die meerwaarde en geluk brengen. Zo kunnen zieke kinderen de moed blijven vinden om door te gaan, te herstellen, hun plaatsje in de wereld terug te vinden, om een toekomst op te bouwen.

Voor ouders
Thuis ben je alleen met je ziek kind. Je moet de dag zelf invullen. Het is zoeken naar wat afleiding, proberen om even afstand te nemen van de ziekte en de zorgen. Als ouder heb je al je energie nodig om je kind op te vangen, je zorgen te plaatsen, je gezin recht te houden en je huishouden te runnen. Het is een uitdaging om creatief op zoek te gaan naar leuke activiteiten, aangepast aan wat je kind (nog) kan.

Voor kinderen
Thuis ben je vaak omringd door volwassenen en dreig je het contact met je leeftijdsgenoten wat te verliezen. Een leuke activiteit kan dan verlichting brengen. Je kan weer even volop kind zijn. Het helpt je om dag in dag uit verder te gaan.

Studio Nona biedt
Een keuzemenu van spel en ontspanning op maat. De activiteiten worden telkens afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van je kind:  knutselen, vertellen, dansen, schilderen, kleien, goochelen, muziek maken... allemaal in de thuisomgeving.

Eerste contact
De begeleidingsteams van de drie kinderkankerafdelingen stellen het project voor aan de gezinnen die in aanmerking komen. Wanneer de ouders wensen in te gaan op het aanbod neemt de projectcoördinator van vzw Kinderkankerfonds contact op met het gezin om te peilen naar de wensen en de mogelijkheden van het kind.

Meer informatie over dit project?
Bel of mail ons via 09/430.01.13 of 0472/97.49.92 of studionona@kinderkankerfonds.be

Artikels verschenen in Raakpunt, het driemaandelijks magazine van vzw Kinderkankerfonds

Opstart Studio Nona: interview met Hilde en Karel, ouders van Nona

Update Studio Nona 2018: ontbijt met medewerkers

Update Studio Nona 2021: uitbreiding doelgroep en getuigenissen gezinnen