Met het nieuwe project 'VR for Cure' werken het sociaal innovatiebureau !DROPS, vzw Kinderkankerfonds en UZ Gent samen met jongeren die kanker hebben of in het verleden met kanker geconfronteerd werden.

Via dit project ondersteunen, begeleiden en activeren we de tieners gedurende hun periode in het ziekenhuis en nadien thuis. De visuele technologie van Virtual Reality (VR) helpt om op een vernieuwende manier een interactieve beleving aan te bieden. Aan de hand van meeslepende ervaringen in een ‘virtuele wereld’ willen we de jongeren niet alleen aanmoedigen om meer te bewegen, maar bereiden we hen ook voor op behandelingen. Daarnaast proberen we hun aandacht en gemoed op een positieve manier te beïnvloeden, met een vleugje escapisme en fantasie.

Ben je 12 tot 18 jaar, langdurig ziek (of geweest) en heb je interesse in digitale technologie? Dan ben jij misschien de geknipte persoon om samen met ons een coole, spannende, leerrijke of gewoon leuke VR-wereld te bouwen! We werken zowel binnen als buiten het ziekenhuis en passen ons volledig aan jouw situatie en wensen aan. Aarzel dus niet en doe gewoon mee!

VR for Cure start in de loop van september 2018.