Het Kinderkankerfonds steunt wetenschappelijk onderzoek

vzw Kinderkankerfonds financiert wetenschappelijk onderzoek met het project 'KIKARES (KInderKAnkerRESearch):

  • Fundamenteel onderzoek: leren hoe kanker in het lichaam ontstaat en welke de zwakke plekken zijn van kankercellen.
  • Translationeel onderzoek: kennis uit het fundamenteel onderzoek omzetten naar praktische toepassingen om kanker op te sporen of te behandelen.
  • Klinisch onderzoek: onderzoek in het ziekenhuis, klinische (internationale) studies waarin wordt nagegaan of een behandeling beter werkt dan de gangbare behandeling, de opslag van weefselmateriaal voor later wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast hebben we bijzondere aandacht voor jonge onderzoekers die met innoverende ideeën en pilootprojecten weinig kansen kregen via de reguliere kanalen voor wetenschappelijke fondsenwerving. Met onze steun kunnen ze hun onderzoek alvast opstarten en met de eerste overtuigende data aankloppen bij de andere kanalen.

We helpen ook opstartende of lopende onderzoeksprojecten met de aankoop van laboratoriumbenodigdheden zoals toestellen en reagentia.

Zonder twijfel is er een blijvende opdracht weggelegd voor het Kinderkankerfonds in de steun aan wetenschappelijk onderzoek.

Meer activiteiten

Financiële steun aan patiënten en hun gezin

Gezinnen met een kankerpatiënt staan voor hoge kosten. Wij steunen gezinnen financieel op een gestructureerde manier met een ‘comfortforfait’ of ‘palliatieve comfortforfait’.

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

Happy Hour

Happy Hour brengt muzikanten, vertellers en clowns tot aan het bed van de zieke kinderen en jongeren. Happy Hour wil opvrolijken, afleiden, verzachten en even helpen vergeten.

Meer info