Wetenschappelijk onderzoek

Eén van de doelen van vzw Kinderkankerfonds is wetenschappelijk kankeronderzoek steunen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onderzoek cruciaal is en blijft in de strijd tegen kinderkanker.

Meer info

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info

KOESTER

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dat mogelijk sinds 1992.

Meer info

Residentie KOESTER

Vzw Kinderkankerfonds biedt verblijven aan voor kinderen met kanker en hun gezinnen die een ambulante behandeling krijgen.

Lees meer

De Kanjerketting beloont

De Kanjerketting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info

Steun aan kinderkankercentra

Vzw Kinderkankerfonds steunt de Vlaamse kinderoncologische afdelingen van het UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Brussel en UZ Leuven.

Meer info

KKF Classics

De KKF Classics, vroeger 3K6 Goes Classic, is een muzikale voorstelling die uitgevoerd wordt door mensen die op één of andere manier verbonden zijn aan de kinderkankerafdeling van het UZ Gent: patiënten, ex-patiënten, ouders, broers & zussen, dokters...

Meer info

Adoweekends en adokampen

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens adoweekends en -kampen ontmoeten ze elkaar, kunnen ze elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen zich begrepen en erkend.

Meer info

Financiële steun aan patiënten en hun gezin

Gezinnen met een kankerpatiënt staan voor hoge kosten. Wij steunen gezinnen financieel op een gestructureerde manier met een ‘comfortforfait’ of ‘palliatieve comfortforfait’.

Meer info

Brussendag

Broers en zussen (brussen) van kinderen met kanker bevinden zich in een bijzondere situatie. Ze leven lange periodes met veel zorgen en onzekerheid. Daarom organiseren we in het UZ Gent elke schoolvakantie een brussendag. 

Meer info

Childrencancer.be

De website "childrencancer.be" verbindt Belgische organisaties in hun strijd tegen kinderkanker. Zo wil het ouders en naasten van een kind met kanker wegwijs maken in de verschillende ondersteunende organisaties en hun activiteiten.

Meer info

Superkrachtig Lekker

Het project Superkrachtig Lekker onderneemt heel wat acties en initiatieven voor meer eetbeleving en lekkere, gezonde voeding voor kinderkankerpatiënten. Dat is belangrijk, omdat lekker en gezond eten in een gezellige setting snel verwatert tijdens een ziekenhuisverblijf, ondanks dat de patiënten daar heel veel nood aan hebben.

Meer info

Ontmoetingsmoment voor ouders van overleden kinderen

We begeleiden (groot-)ouders van overleden kinderen door hen samen te brengen.

Meer info

Noctiluca

Op vakantie gaan met een kind met kanker is vaak niet vanzelfsprekend. Noctiluca begrijpt de moeilijke situatie van deze gezinnen. Twee appartementen aan de Belgische kust maken het voor deze gezinnen toch mogelijk om er even tussenuit te gaan.

Meer info

Happy Hour

Happy Hour brengt muzikanten, vertellers en clowns tot aan het bed van de zieke kinderen en jongeren. Happy Hour wil opvrolijken, afleiden, verzachten en even helpen vergeten.

Meer info

Nadoos

Jongeren ouder dan 18 jaar kunnen niet meer deelnemen aan de adoweekends en kampen voor kinderen en jongeren met kanker. Toch blijft de behoefte bestaan aan contact met jongvolwassenen met een gelijkaardige levenservaring.

Meer info

Studio Nona

Met spel en ontspanning aan huis kunnen kinderen met kanker even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Studio Nona wil hen meenemen naar een bijzonder plekje vol muziek en vol dromen.

Meer info